16 januari - Science Cafe Tilburg over 'Dementie: zicht op genezing?'

Berichten Netwerk - 03 januari 2018

Delen:

Science Cafe Tilburg organiseert een avond over dementie. Gastspreker is Prof. dr. Philip Scheltens, hoogleraar neurologie en directeur Alzheimercentrum Amsterdam.

Begin dit jaar zie hij in een interview dat het zijn doel was om in ieder geval voor zijn pensioen - hij was toen 59 - medicijnen gevonden te hebben die Alzheimer bestrijden. En voorkomen zou nog beter zijn. Waarop is dit optimisme gebaseerd?

Scheltens geldt als een van de grootste autoriteiten op dit gebied, getuige ook het feit dat hij op 30 januari 2017 de Grand Prix voor zijn jarenlange topresearch naar deze ziekte heeft mogen ontvangen. Als discussant zal Willy Garenfeld, als ouderen-psychiater verbonden aan GGZ-Breburg optreden.

Er is muzikale omlijsting door Isabelle Amé en Marthe Hamers (het project 'From Nashville'). De avond begint met een op het onderwerp toegespitst lied van Wiwa.

De presentatie is in handen van Ward Deckers.

Science Cafe Tilburg, 'Dementie: zicht op genezing?'

Datum: dinsdag 16 januari 2018, aanvang 20.00 uur.

Locatie: Factorium, Koningsplein 11 A, Tilburg.

Indien u deze avond wilt bijwonen, dan dient u uw plek vooraf te reserveren via de website van het Science Café Tilburg: http://www.sciencecafetilburg....

Toegang: 3 euro. (Gratis voor studenten en leden van Openbare Bibliotheek Miden-Brabant op vertoon van hun ledenpas).