21 en 22 september: ‘De OmZieners’ geeft kijk op armoede uit eigen ervaring

Berichten Netwerk - 29 augustus 2018

Delen:


Stichting Poels brengt binnenkort theatervoorstelling ‘De OmZieners’ naar Tilburg. Het stuk gaat over leven in armoede, gespeeld door ervaringsdeskundigen en professionele theatermakers. De voorstelling is te zien op vrijdag 21 september en zaterdag 22 september 2018 in Theater De Nieuwe Vorst. De acteurs maken deel uit van het multiculturele theatercollectief Joseph Wresinski Cultuur Stichting.


Armoede brengt kwetsbaarheid


Er wordt veel over mensen in armoede situaties gezegd en geschreven juist door mensen die niet arm zijn, aldus de theatermakers. In dit theaterstuk komen de eigen verhalen, eigen ervaringen met armoede, op de planken. Je krijgt een inkijk in een persoonlijk leven, waar armoede heerst en hoe kwetsbaar dat maakt. Gebracht op een indringende wijze en doorspekt met een gezonde dosis humor.


Het stuk beoogd een gesprek op gang te brengen over de vraag hoe de participatiesamenleving een waardige plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties. ‘Ben je zwak als je in armoede leeft?’, ‘Of moet je juist heel sterk in je schoenen staan?’, aldus de theatermakers.


Theaterstuk: ‘De OmZieners’ door theatercollectief Joseph Wresinski Cultuur Stichting

Speeldata: vrijdag 21 september (aanvang: 20.00 uur) en zaterdag 22 september (aanvang: 14.30 uur)

Locatie: theater De Nieuwe Vorst, Willem II straat 49, Tilburg.

Toegang: gratis, een vrijblijvende geldelijke bijdrage mag.

Aanmelden (niet verplicht, wel aan te raden) via: omzieners@gmail.com


Meer informatie vind je hier.