8 mei: Online trainingen voor vrijwilligers en mantelzorgers

Berichten Netwerk - 10 mei 2017

Delen:

Vereniging Humanitas heeft op 8 mei (2017) zes gratis online trainingen gelanceerd. De korte trainingen zijn bedoeld voor vrijwilligers en mantelzorgers, die mensen in een kwetsbare situatie helpen.


De online trainingen kunnen worden gevolgd op de website van Humanitas, bekijk ze hier. De onderwerpen van de trainingen zijn: grenzen stellen, omgaan met emoties, versterkende gesprekken, empowerment, netwerken versterken en vrijwilligers begeleiden. Deze onderwerpen zijn gekozen in samenspraak met dertien landelijke vrijwilligers- en mantelzorgorganisaties zoals De Zonnebloem, het Rode Kruis, Mezzo en Kerk in Actie.


Grenzen overschrijden van mantelzorger


Sinds de decentralisaties in de zorg wordt een steeds groter beroep gedaan op de informele zorg van bijvoorbeeld vrijwilligers en mantelzorgers. Ze krijgen meer hulpvragen en complexere hulpvragen (onderzoek Humanitas). Iedere vrijwilliger en mantelzorger maakt wel eens mee dat grenzen worden overschreden: Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat iemand aan wie je zorg en ondersteuning geeft niet afhankelijk van jou wordt? Daarvoor geven de trainingen handvatten.


Meer informatie vind je hier.


Bron: www.humanitas.nl