Berichten uit het netwerk

8 september: 60+ beurs in Tilburg

16 augustus 2018

Op zaterdag 8 september 2018 vindt de jaarlijkse 60+ beurs plaats. Op deze beurs zijn stands te vinden van onder meer zorgaanbieders, sieradenmakers, horeca en reisaanbieders. In totaal zijn er 90 standplaatsen. Doorgaans bezoeken zo’n 4.000 personen uit Tilburg en omgeving deze beurs.


De 60+ beurs is op 8 september 2018 van 10.00 tot 16.00 uur in de grote hal van de Euroscoop, Stappegoor, Tilburg, met een parkeergarage nabij.


Toegang is gratis.

30 augustus: Feniks houdt open middag

14 augustus 2018

Donderdagmiddag 30 augustus 2018 zet Feniks, het Emancipatie Expertise Centrum in Tilburg, de deuren weer open voor iedereen die kennis wil maken met de cursussen en activiteiten van Feniks.


Open middag Feniks, Emancipatie Expertise Centrum

Datum: donderdag 30 augustus 2018 van 13.00 – 18.00 uur.

Locatie: Feniks, Emancipatie Expertise Centrum

adres: NS Plein 17, Tilburg

Telefoon: 013 542 18 96

E-mail: info@fenikstilburg.nl

Aanmelden vooraf niet nodig.

Deelname is gratis.


Meer informatie vind je hier in de flyer.

5 juli: Training ervaringsdeskundigheid armoede voor vrouwen met minimuminkomen

25 juni 2018

Vrouwen met een minimuminkomen kunnen op donderdag 5 juli a.s. de training tot ervaringsdeskundige op het vlak van armoede volgen. De training wordt georganiseerd door Feniks en FNV Vrouw. De training duurt van 10.00 tot 15.00 uur en vindt plaats bij Feniks. Adres: NS-Plein 17 in Tilburg.


Meer informatie vind je hier.

26 juni: Symposium R-Newt Kids

21 juni 2018

Krachtige ouders en krachtige kids: daar zet R-Newt Kids zich voor in. Dat is ook het thema van een symposium op dinsdag 26 juni 2018. Je bent van harte welkom om van 14.30 tot 19.00 uur te komen luisteren in De Symfonie aan de Eilenbergstraat 250 in Tilburg.

Lees meer

Bestuursakkoord 2018 - 2022 nieuwe coalitie Tilburg 'Gezond en Gelukkig in Tilburg'

19 juni 2018

Het bestuursakkoord getiteld ‘Gezond en Gelukkig in Tilburg’ van de nieuwe coalitie in Tilburg is door de gemeenteraad aangenomen in de raadsvergadering van 18 juni 2018. Dit bestuursakkoord heeft betrekking op de periode 2018 – 2022. Hier kunt u het hele bestuursakkoord lezen.

Wij staan op! Petitie voor gelijke kansen voor mensen met een beperking

12 april 2018

Website 'Wij staan op!':

Wij Staan Op! is een petitie gestart tegen de plannen van staatssecretaris Tamara van Ark om loondispensatie toe te passen bij mensen met een arbeidsbeperking. De gevolgen hiervan zijn onder andere dat werknemers met een arbeidsbeperking mogen werken onder het minimumloon en bijvoorbeeld geen pensioen opbouwen. Dit druist in tegen artikel 1 en het VN-verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap. Ben je, net als Wij Staan Op!, voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt?


Je kunt hier de petitie tekenen.


Hier vindt u meer informatie

28 maart: instanties organiseren Autisme Informatiemarkt in Tilburg

22 februari 2018

In aanloop naar de landelijke Autismeweek organiseren Autisme Informatie Centrum (AIC), Stichting MEE regio Tilburg, Expertisecentrum Autisme, Amarant Groep, GGZ Breburg, Buro Maks, ContourdeTwern, Impegno, Regionaal Autisme Centrum en RIBW Brabant een Autisme Informatiemarkt in Tilburg.

 

Doel van deze avond is een zo breed mogelijk publiek informatie te geven over autisme.

 

Informatiemarkt, workshops en presentaties  

De informatiestands op deze avond zijn doorlopend te bezoeken. De deelnemende instanties helpen de bezoekers met hun vragen over autisme en aanverwante zaken. Diverse workshops en presentaties worden op twee tijdstippen gegeven. Bezoekers kunnen zich voorafgaand aan de Autisme Informatiemarkt al aanmelden voor de workshop(s) van hun keuze.  


Autisme Informatiemarkt Tilburg

Datum: woensdag 28 maart 2018, van 18.30 uur – 21.30 uur

Locatie: Wijkcentrum de Symfonie, Eilenbergstraat 250, Tilburg

Toegang is gratis.

 

Meer informatie vindt u hier.

16 januari - Science Cafe Tilburg over 'Dementie: zicht op genezing?'

03 januari 2018

Science Cafe Tilburg organiseert een avond over dementie. Gastspreker is Prof. dr. Philip Scheltens,  hoogleraar neurologie en directeur Alzheimercentrum Amsterdam.

 

Begin dit jaar zie hij in een interview dat het zijn doel was om in ieder geval voor zijn pensioen - hij was toen 59 - medicijnen gevonden te hebben die Alzheimer bestrijden. En voorkomen zou nog beter zijn. Waarop is dit optimisme gebaseerd?

 

Scheltens geldt als een van de grootste autoriteiten op dit gebied, getuige ook het feit dat hij op 30 januari 2017 de Grand Prix voor zijn jarenlange topresearch naar deze ziekte heeft mogen ontvangen. Als discussant zal Willy Garenfeld, als ouderen-psychiater verbonden aan GGZ-Breburg optreden.

 

Er is muzikale omlijsting door Isabelle Amé en Marthe Hamers (het project 'From Nashville'). De avond begint met een op het onderwerp toegespitst lied van Wiwa.

 

De presentatie is in handen van Ward Deckers.

 

Science Cafe Tilburg, 'Dementie: zicht op genezing?'

Datum: dinsdag 16 januari 2018, aanvang 20.00 uur.

Locatie: Factorium, Koningsplein 11 A, Tilburg.

Indien u deze avond wilt bijwonen, dan dient u uw plek vooraf te reserveren via de website van het Science Café Tilburg: http://www.sciencecafetilburg....

Toegang: 3 euro. (Gratis voor studenten en leden van Openbare Bibliotheek Miden-Brabant op vertoon van hun ledenpas).  

Nieuwsbrief 9 - Een inwoner aan het woord: Ahmed Hashi van Buurtsport Tilburg

21 december 2017

Kansen zien, krijgen en grijpen

Ahmed Hashi, trainer bij Buurtsport Tilburg: ‘Sporten is voor jongeren een uitlaatklep’  Ahmed Hashi (23 jaar) is trainer bij Buurtsport Tilburg. Als tiener werd hij van school gestuurd.  Sport bracht hem op het goede spoor: van vrijwilliger tot trainer bij Buurtsport. In de tussentijd behaalde hij zijn schooldiploma’s en werd hij gevraagd voor de Johan Cruijff Foundation en de Krajicek Foundation. Nu voetbalt hij met jongeren die overlast geven in de wijk; begeleiding via de ingang van de sport.

 

Nog maar net trainer bij Buurtsport kreeg Ahmed begin dit jaar een telefoontje van de Gemeente Tilburg. Of hij een groep overlast gevende jongeren wil begeleiden. De groep, vooral jongens, verhinderde FC Broekhoven om te trainen op het Olympisch veld gelegen achter het Willem-II-College. Verveling bleek een rol te spelen bij de jongens, met een groot leeftijdsverschil 18- en 35-jarigen, gedeeltelijk afkomstig uit de wijk in Zuid. Ahmed begeleidde hen een tijd lang. Vervolgens wist hij hen onder te brengen bij FC Tilburg. ‘De Tilburgse voetbalclub aarzelde om hen op te nemen. Ik vroeg een jaar proeftijd. En kijk: nu spelen ze op hoog niveau mee’, zegt hij zichtbaar trots.

Lees meer

Het regeerakkoord 2017 - 2021 en een aantal reacties

12 oktober 2017

Dinsdag 10 oktober 2017 presenteerde de vier coalitiepartners (VVD, CDA, D66 en ChristenUnie) het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ 2017 - 2021. Om u zelf snel te informeren hierover kunt u de samenvatting van de NOS lezen en bekijken (filmpje). Het CPB bekeek het cijfermateriaal en rekende de plannen door. Het verslag hiervan leest u hier. Verder tonen wij u hieronder de reacties van enkele organisaties op het regeerakkoord.


  1. Binnenlands Bestuur (platform voor ambtenaren en bestuurders in alle lagen van de overheid)
  2. Ieder(in) (netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte)
  3. NVVK (de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren)
  4. Nederlands Jeugdinstituut (kennisnetwerkorganisatie voor jeugd- en opvoedingsvraagstukken)

Tilburgs Vertrouwensexperiment: U kunt zich nog aanmelden

11 oktober 2017

Ontvangt u maandelijks een bijstandsuitkering? Dan kunt u zich nog aanmelden voor het Tilburgs Vertrouwensexperiment. Er zijn nog plekken vrij voor u en anderen die willen deelnemen.


Wat houdt het in? U heeft een bijstandsuitkering. U weet als geen ander dat de regels van de bijstand vaak ingewikkeld en streng zijn. Wat doet het met u als meer persoonlijke aandacht krijgt? ... als u niet meer hoeft te solliciteren? .... of als u een bonus ontvangt bij het vinden van een baan? Wordt u daar simpelweg gelukkiger van? Vindt u sneller werk? Of doet u op een andere manier mee, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of mantelzorg te doen? Dit soort vragen wil de gemeente Tilburg samen met Tilburg University onderzoeken met het Tilburgs Vertrouwensexperiment: Doet u mee? Meld u dan hier aan.  

Lees meer

Tilburg voor iedereen - Iedereen doet mee in onze samenleving!

10 oktober 2017

Hoe zou het zijn als iedereen kan meedoen in Tilburg? Ongeacht leeftijd of afkomst. Uit alle wijken van Tilburg. Mensen zonder én met een beperking. In november worden vier bijeenkomsten georganiseerd waar mensen met een beperking hun ervaringen en wensen over een inclusieve samenleving in Tilburg kunnen delen. De ervaringen en ideeën die worden verzameld, gaat de gemeente Tilburg gebruiken voor een plan van aanpak voor een inclusief beleid; een Tilburg voor iedereen.


Onder het motto ‘Niets over ons zonder ons’ gaan Tilburgers met elkaar in gesprek over drempels die zij ervaren om ergens binnen te komen of om goede zorg, onderwijs of werk te krijgen. Heeft u een fysieke, zintuigelijke, psychische of verstandelijke beperking? Of een chronische ziekte of dementie? Dan bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen.Lees meer