Dion van den Berg nieuwe voorzitter Sociale Raad Tilburg

Nieuws - 25 september 2017

Delen:

Dion van den Berg

De Sociale Raad Tilburg heeft een nieuwe voorzitter: Dion van den Berg. Het college van burgemeester en wethouders heeft hem op 19 september 2017 in deze functie benoemd.

Dion van den Berg is 57 jaar en geboren en getogen in Tilburg. Hij is als senior beleidsadviseur werkzaam bij vredesorganisatie PAX. Binnen Tilburg en in de regio is hij al vele jaren op allerlei terreinen vrijwillig actief. Zo is hij lid van de landelijke vereniging Balans (voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag) en was hij lid van het Platform Belangenbehartiging Jeugdzorg Regio Midden-Brabant. En hij was voorzitter van de Burgertop Sociaal 013 die in 2016 in Tilburg is georganiseerd door burgers, Zorgbelang en de Sociale Raad Tilburg.

De Sociale Raad Tilburg is begin 2015 ingesteld door de gemeente Tilburg als adviesraad voor het college. De adviesraad bestaat uit 12 leden die allen actief zijn in Tilburg. De verhalen en ervaringen die zij ophalen in de stad vormen de basis voor de adviezen.

Wilt u meer informatie leest u dan het interview met Dion in het Brabants Dagblad (pdf).