European Social Innovation Week: De selectie van de Sociale Raad Tilburg

Berichten Netwerk - 08 september 2015

Delen:

Hoewel het programma van de European Social Innovation Week zich uitstrekt over een breder terrein, is er veel aandacht voor de thema’s zorg, ondersteuning en participatie. De Sociale Raad Tilburg maakte daaruit een interessante selectie. De programmering loopt van maandag 14 september tot en met 18 september 2015 op verschillende locaties in Tilburg.

  • Maandag 14 september: ‘Zilver Tilburg Zingt’: ouderen en mensen met dementie zingen in een gelegenheidskoor.
  • Maandag 14 september: Project ‘Nieuw-Oud’ wil ouderen laten participeren binnen hun eigen gemeenschap.
  • Maandag 14 september: 'The power of trust: op naar het basisinkomen?' In het ‘vertrouwensexperiment’ vervallen de sollicitatieplicht en de controles voor Tilburgse uitkeringsgerechtigden. De basis is vertrouwen. In deze mini-lab een voorproef daarvan.
  • Maandag 14 september: ‘Together we Care!’, een symposium van Tranzo van Tilburg University. Het symposium besteed aandacht aan sociale innovatie en co-creatie.
  • Woensdag 16 september: ‘Hoe draagbaar is de mantel van de mantelzorger?’: ervaringen, ideeën en kennis worden uitgewisseld over mantelzorg verlenen en gezondheidsbeleving.
  • Vrijdag 18 september: ‘Innovatie met de Brabantse Proeftuin Dementie’ gaat over hoe innovatie ervoor zorgt dat mensen met dementie prettig en verantwoord thuis kunnen wonen.


De week is gericht op nieuwe vormen van samenwerking tussen burgers, ondernemende mensen uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en wetenschap. Samenwerking die resulteert in producten en diensten.


Meer informatie over deze programma-onderdelen en het volledige programma vindt u hier.