In gesprek met de bewonersraad van Prisma

Nieuws - 26 februari 2019

Delen:

Vrijdagochtend 8 februari zijn we met een aantal leden van de Sociale Raad Tilburg op bezoek geweest bij Prisma in Biezenmortel. De Bewonersraad van Prisma had ons uitgenodigd om een keer bij hen langs te komen en met hen in gesprek te gaan over 'burgerschap'.Deze uitnodiging hebben wij graag aangenomen. Het was een bezoek dat zeer de moeite waard was. Leden van de bewonersraad en bewoners vertelden over hun leven en hoe zij het wonen op Landpark Assisië ervaren.

Zij deelden met ons wensen die zij hebben en knelpunten waar zij tegenaan lopen. De bewoners vertelden over ‘binnen’ en ‘buiten’. Zij wonen ‘binnen’, maar wat betekent dat dan? En wat is dan ‘buiten’ wonen? Michael Kolen, adviseur zorgethiek bij Prisma, ondersteunt de bewoners. Samen met hem denken de bewoners van Prisma na over thema’s als ‘burgerschap van bewoners’ en ‘inclusieve samenleving’.

Als Sociale Raad Tilburg vinden wij het heel belangrijk dat mensen zelf vertellen over hun ervaringen en hun verhalen delen. Wij willen graag naar die verhalen luisteren om zo beter te begrijpen wat mensen beweegt en nodig hebben.

In 2021 komt Biezenmortel bij de gemeente Tilburg. Daarom willen bewoners van Prisma graag in gesprek met organisaties die zich bezighouden met sociale vraagstukken zoals ‘burgerschap van bewoners’ en ‘inclusieve samenleving’. Zo kwam deze vraag voor een eerste kennismakingsgesprek terecht bij de Sociale Raad Tilburg. En hier volgt zeker een volgend gesprek op.