Sociale Raad Tilburg ontmoet gemeenteraadsleden

Nieuws - 22 april 2015

Delen:

De Sociale Raad Tilburg bestaat drie maanden. Een periode die nodig was om voorbereidingen te treffen om te kunnen functioneren. Op maandag 20 april was het zover: Een eerste kennismaking tussen de leden van de Sociale Raad Tilburg en de raadscommissie Sociale Stijging van de gemeenteraad van Tilburg. De sfeer is ontspannen. De Sociale Raad Tilburg vertelt over de opdracht en de werkwijze van de Sociale Raad Tilburg.

De gezamenlijke conclusie is dat de Sociale Raad Tilburg geen ombudsfunctie heeft als opdracht. En dat hij veel belang hecht aan de onafhankelijkheid. De nadruk in het werk van de Sociale Raad Tilburg ligt primair bij het schrijven van goede kwalitatieve adviezen voor het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Zowel gevraagd, als ongevraagd.

De Sociale Raad Tilburg fungeert als de schakel naar de burger. Op uiteenlopende manieren geeft hij invulling aan deze functie. Zo zijn de leden allemaal onderdeel van een breed netwerk aan contacten en relaties.

De bijeenkomst met de gemeenteraadsleden was zeer prettig en informatief. Elk half jaar ontmoeten en informeren we elkaar voortaan.