Nieuwsbrief 2 - Naciye Tuglaci-Baytemir stelt zich voor

Nieuws - 14 oktober 2015

Delen:

Portretfoto-Naciye-Tuglaci-Baytemir

Ik ben Naciye Tuglaci – Baytemir, 34 jaar, getrouwd met Ferit en moeder van Kenan (4 jaar). Sinds 2004 ben ik werkzaam als bedrijfsjurist bij een zorgverzekeraar. Daarnaast doe ik al jaren vrijwilligerswerk. Jaren geleden ben ik begonnen met het geven van huiswerkbegeleiding aan leerlingen van de basis- en middelbare school. Het doorgeven van kennis en het steunen en adviseren van jongeren geeft me grote voldoening. Tevens heb ik eerder in een adviesorgaan van de gemeente gezeten, namelijk het Participatieteam. Het doel was om de gemeente te adviseren hoe zij vrouwen met allerlei etnische achtergronden weer actief kunnen krijgen in de samenleving. Ook ben ik een tijdje bestuurslid geweest van de Tilburgse moskee aan de Wandelboslaan.

Sinds 1 januari 2015 ben ik officieel lid van de Sociale Raad Tilburg. Ik kan dus met alle trots aangeven dat ik het erg belangrijk vind om maatschappelijk actief te zijn. Het is voor mij een manier van leven. Het leven draait nu eenmaal niet allemaal om jezelf. Ik vind dat eenieder die daartoe in staat is iets kan betekenen voor een ander. Het kunnen ook hele kleine, simpele dingen zijn, zoals het doen van de boodschappen voor je oudere buurman. Het leven is helaas niet voor iedereen even makkelijk. Als ik op welke manier dan ook iemand kan helpen of iets kan betekenen voor iemand dan geeft me dat veel voldoening.


Ik vind het belangrijk om mijn kennis met een ander te delen. Vooral jongeren moeten inzicht krijgen in alle mogelijkheden die er bestaan om een fijn leven te kunnen opbouwen. Het is in deze tijd niet makkelijk om een studie af te ronden en aan een baan te komen. Het is daarom erg belangrijk om de jongeren hierbij te steunen. De wet- en regelgeving voor en over jongeren is erg veranderd de afgelopen tijd. Het is daarom goed om te kijken of de jongeren daarmee ook daadwerkelijk worden geholpen en gesteund. Dit geldt natuurlijk ook voor de veranderingen in de zorg. De uitvoering van alle wijzigingen heeft nu eenmaal tijd nodig. Het is daarom extra belangrijk om alert te zijn op signalen van Tilburgers en erop te letten of de wijzigingen ook verbeteringen met zich meebrengen. Als lid van de Sociale Raad Tilburg hoop ik dan ook om de signalen van alle Tilburgers over de transities op een juiste manier door te kunnen geven aan de gemeente Tilburg, zodat er snel wordt ingegrepen als het niet volgens de planning verloopt.