Berichten Netwerk

In gesprek met de bewonersraad van Landpark Assisië

02 mei 2022
In gesprek met leden van de bewonersraad Landpark Assisie

Afgelopen donderdag hadden we een inspirerend overleg met Jim en Patrick, leden van de bewonersraad van Landpark Assisië en Landparkmedewerker Michael. Wat ze daar doen met betrekking tot burgerparticipatie en het verbinden van hun binnenwereld met de buitenwereld, is erg de moeite waard. De tijd nemen om te luisteren staat centraal.

Lees meer

Tilburgs Overleg Gehandicaptenorganisaties zoekt verbinding met jongeren met beperking

23 juli 2021
Wheelchair Thsgm8Nmrcw

Tilburgs Overleg Gehandicaptenorganisaties zoekt verbinding met jongeren met een beperking. Want op dit moment zijn er weinig jongeren die zich aansluiten bij de organisatie en daar wil het verandering in brengen. De organisatie behartigt de belangen van mensen met een beperking, jong en oud. Het gaat om onder meer fysieke, motorische en visuele beperkingen.

Lees meer

Burgemeester Weterings over de Tilburgse Pact-wijken: Perspectief brengen voor wie nu en straks in Tilburg opgroeit.

08 september 2020

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg had een interview met Brabants Dagblad over de Pact-wijken in zijn stad. Hier kun je het hele interview lezen.

Lees meer

Regio Hart van Brabant stuurt brandbrief over financiële tekorten naar Tweede Kamer

02 juli 2020

Regio Hart van Brabant heeft een brandbrief over de financiële tekorten naar Tweede Kamer gestuurd. De negen samenwerkende gemeenten in de regio Hart van Brabant maken zich grote zorgen over hun financiële positie en daarmee de gevolgen voor de leefbaarheid in de steden en dorpen.

Lees meer

Heeft u vragen of weet u niet waar u terecht kunt? Bel dan het Sociaal Meldpunt Tilburg

19 maart 2020
Meldpunt Sociaal Domein Tilburg logo

Heeft u vragen of weet u niet waar u terecht kunt? Bel dan het Sociaal Meldpunt Tilburg. U kunt hiervoor ook gebruiken maken van e-mail en sociale media. Door het Corona-virus kan het meldpunt geen mensen ontvangen of naar mensen in de stad toegaan.

Lees meer

Heeft u problemen? Bel dan het AdviesPunt van ContourdeTwern

19 maart 2020
Contourde Twern logo

Komt u door de oproep thuis te blijven vanwege het Corona-virus, in de problemen, die u niet opgelost krijgt met hulp van uw buren of familie? Dan kunt u het AdviesPunt van ContourdeTwern bellen, mailen of raadplegen via sociale media.

Lees meer

Uitnodiging bijeenkomst "Tilburg voor iedereen": 20 november 2019.

11 november 2019
Tilburg voor iedereen

Op woensdag 20 november is de volgende bijeenkomst van ‘Tilburg voor iedereen’.

Lees meer

Sociaal Meldpunt Tilburg: medewerker gezocht

22 oktober 2019
Vacature

Per 1 januari 2020 start in Tilburg het Sociaal Meldpunt Tilburg, waarvoor nu een vacature beschikbaar is. Dit Meldpunt richt zich op het sociaal domein: Wmo, Jeugdwet en Participatiewet.

Lees meer

Nieuwsbrief 11 - Wie maakt de wijksoep vandaag? Harry Simmers vertelt over zijn wijk Jeruzalem

11 juli 2019
Wijksoep Annie Harry Ine Jan

Jeruzalem is de laatste jaren van gezicht en samenstelling veranderd. Sinds een paar maanden is het nieuwe buurthuis open, activiteiten kwamen opnieuw tot leven, hier kwam ook een overheidspotje voor, de huizen werden gerenoveerd, oude flats werden vervangen door nieuwe en er kwamen nieuwe mensen in de buurt te wonen.

Lees meer

21 juni 2019: Avond over Beeldvorming van Tilburg-Noord

19 juni 2019

Krachtwijk, groenste wijk, afvoerputje van de stad: Tilburg-Noord is een van de meest besproken wijken van de stad. Wat vertellen de media, de gemeente en instanties over de wijk? En wat zeggen bewoners zelf? Richard van de Wouw van het Ronde Tafelhuis peilde de stemming over de wijk bij het Tilburgse publiek. Journalist en mediaonderzoeker Mirjam Vossen onderzocht hoe de media en gemeentelijke instanties de wijk portretteren. Zij gaat daarover in gesprek met onder meer Maudy Keulemans, pactmanager Tilburg-Noord bij de gemeente, met vertegenwoordigers van de media en instanties en met inwoners van de wijk. Wethouder Mario Jacobs (GroenLinks) sluit de avond af. De gespreksleiding is in handen van Ralf Bodelier.

Lees meer

29 juni 2019: Keti Koti Dialoogtafel in Tilburg

18 juni 2019

De Keti Koti werkgroep Tilburg organiseert op zaterdag 29 juni 2019 van 12.30 tot 16.30 uur een dialoogtafel met als titel ‘Eenheid door Vertrouwen’. Deze dialoogtafel vindt plaats in aanloop naar de nationale herdenking van de afschaffing van het slavernijverleden op 1 juli 1863.

Lees meer

25 april 2019: Stadsmakers 013 - editie Tilburg Festivalstad

17 april 2019

Stadsmakers013 is een evenement van Jongerenwerk R-Newt waarbij jongeren meedenken en doen rondom verschillende thema’s en activiteiten in de stad zoals: festivals, duurzaamheid, food, sport en meer…

Lees meer

28 maart 2019: Autisme Informatiemarkt 2019 in Tilburg

25 maart 2019

Tijdens de Tilburgse Autismeweek wordt ook dit jaar weer een Autisme Informatiemarkt gehouden. Er is informatie en er zijn lezingen en presentaties over het thema: autisme.

Lees meer

Nieuwsbrief 10 - Burgerparticipatie in Tilburg

19 maart 2019

Burgers hebben ideeën over wat hun buurt of straat nodig heeft: zo ontstaan allerlei initiatieven. Ook in Tilburg vinden we burgerinitiatieven. Burgerparticipatie is een fenomeen dat sterk in ontwikkeling is in onze samenleving en waarover de Sociale Raad Tilburg op 5 april 2019 zijn lezing houdt. Enkele Tilburgse voorbeelden willen we hier bespreken. Allereerst Spoorpark Tilburg, vervolgens Stichting Stadstuin Theresia.

Lees meer

19 maart 2019: Vrijwilligersmarkt Fontys Hogescholen Tilburg

13 maart 2019

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk? Kom dan naar de Vrijwilligersmarkt die op dinsdag 19 maart 2019 wordt gehouden bij Fontys Hogescholen in Tilburg. Zo’n 40 organisaties stellen zich voor en gaan met jou in gesprek over de vrijwilligersbanen of -klussen die zij hebben in Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot. Er is aanbod op het vlak van sport, natuur, cultuur, maatschappelijk of zorg. Je vindt er vast iets dat bij je past. De markt wordt georganiseerd door Vrijwilligers Tilburg, gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen.

Lees meer

16 maart 2019: Open dag SMO Traverse in Tilburg

13 maart 2019

Stichting Maatschappelijke Opvang Traverse houdt op zaterdag 16 maart 2019 haar open dag. Je kunt dan komen luisteren naar de verhalen van dak- en thuislozen bij de opvang in Tilburg. Tijdens het Podium voor Verhalen vertellen cliënten hun verhaal en ervaringen. Daarnaast kun je deelnemen aan een rondleiding door het nieuwe gebouw van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg. En heb je na deze activiteiten trek in een hapje of drankje, dan ga je naar Eetcafé de Bron.

Lees meer

​8 maart 2019: Tilburg viert Internationale Vrouwendag met thema 'Hart voor Heldinnnen'

04 maart 2019

Internationale Vrouwendag laat Tilburg niet onberoerd. In onze stad wordt dat gevierd met het thema 'Hart voor heldinnen'. Er is die dag een feestelijk programma dat in samenwerking georganiseerd wordt door Feniks Emancipatie Expertise Centrum, de Kennismakerij, Kunstloc Brabant en de Provinciale Vrouwenraad. Aanvang: 17.45 uur. Locatie: LocHal, adres: Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg. Vooraf aanmelden voor maaltijd en plekje verplicht.

Lees meer

Geen bijdrage uit Haagse stroppenpot voor tekorten in de jeugdzorg in Tilburg

20 november 2018

De gemeente Tilburg krijgt geen bijdrage uit de stroppenpot van het Rijk om haar tekorten in de jeugdzorg financieel te verzachten. Lees hier het hele artikel van het Brabants Dagblad van 20 november 2018.

Lees meer

28 november 2018 - Stadsgesprek: Inwoners kunnen ervaringen met de Participatiewet vertellen

19 november 2018

De gemeente Tilburg werkt aan een nieuwe aanpak om inwoners met een Participatiewet-uitkering (bijstandsuitkering) te ondersteunen naar werk. Om deze nieuwe aanpak te laten aansluiten bij de burgers, wil de gemeente tijdens een stadsgesprek horen van inwoners van Tilburg hoe zij de dienstverlening ervaren. Wat gaat er goed? Wat kan de gemeente verbeteren?

Lees meer

Donderdag 22 november 2018: terugkombijeenkomst ‘Tilburg voor iedereen’

15 november 2018

In 2017 en 2018 werden 5 bijeenkomsten van ‘Tilburg voor iedereen’ gehouden. Mensen met en zonder een beperking vertelden wat zij nodig hebben om Tilburg meer toegankelijk te maken. Tijdens deze terugkombijeenkomst kijken zij samen met wethouder Erik de Ridder naar wat er met hun ideeën van toen is gedaan om dit te bereiken.

Lees meer