Speciale regelingen in Tilburg voor mensen met laag inkomen

Berichten Netwerk - 22 maart 2016

Delen:

Diverse inwoners van de gemeente hebben weinig geld. Zij kunnen in aanmerking komen voor financiƫle regelingen om belangrijke kosten te betalen. Er zijn voorzieningen voor kinderen, gebundeld in het T-Kindpakket. Ook voor volwassenen zijn er mogelijkheden.

Het T-Kindpakket omvat de volgende regelingen. De Meedoenregeling bestaat uit een bijdrage van 100 euro. Het geld is bedoeld voor leuke, leerzame en gezonde activiteiten. Met de Tjip-pas kunnen kinderen allerlei kortingen en voordeel krijgen. De pas kost 10 euro per jaar, dit bedrag is via de Meedoenregeling te verrekenen. Kinderen tot 18 jaar krijgen gratis een bibliotheekpas.


Stichting Leergeld geeft een financiƫle bijdrage voor binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het Sportbedrijf en stichting Leergeld hebben afspraken gemaakt over zwemles. Kinderen die binnen de doelgroep vallen, kunnen gratis zwemles volgen tot diploma A. En waar nodig, is bijzondere bijstand mogelijk. Het T-Kindpakket is onderdeel van de inkomens-ondersteunende regelingen in Tilburg.


Volwassenen met weinig geld kunnen onder meer gebruikmaken van een budgetcursus en individuele inkomenstoeslag. Ook is een scholingslening beschikbaar en een collectieve zorgverzekering voor minima (CZM). Meer informatie over alle regelingen en de voorwaarden staan op internet.


Sommige Tilburgers zijn bang om zich in de schulden te steken. Anderen hebben al te maken met aanmaningen van schuldeisers. Zij kunnen om hulp vragen voordat de situatie uit de hand loopt. Bureau Schuldhulpverlening geeft gratis advies.


Meer informatie vind je 1. hier en 2. hier.


Bron: Gemeentepagina, gepubliceerd in Tilburgse Koerier, 17 maart 2016 (bekijk de pagina hier).