SRT-focus op…: Burgerparticipatie

Nieuws | Adviezen - 18 september 2020

Delen:

Video burgerparticipatie samen weten we meer

Ter ere van het 5-jarig bestaan van de Sociale Raad Tilburg (SRT) start de SRT met een nieuwe rubriek: “SRT-focus op…”. In het werken aan onze maatschappelijke opdracht hebben wij de afgelopen vijf jaar een aantal rode draden zien verschijnen. Deze staan centraal in de drie korte films die wij nu presenteren.

De eerste film gaat over burgerparticipatie ”Samen weten we meer”. Tilburgers en een landelijke professional vertellen over hun ervaringen, inzet en visie.

Vanuit de opdracht die de SRT heeft en het daarbij behorende werk, hebben wij de afgelopen jaren veel gehoord en gezien. Drie thema’s lopen als rode draden door deze jaren heen: burgerparticipatie, ervaringsdeskundigheid, meedoen.

Deze eerste uitgave heeft als titel: ‘Burgerparticipatie. Samen weten we meer’. De samenleving verandert voortdurend. De overheid legt steeds meer verantwoordelijkheid bij burgers en burgers zelf zoeken ruimte: in burgerinitiatieven en in het meepraten en mee willen beslissen. Vier inwoners van Tilburg nemen ons mee in hun ervaringen, hun werkzaamheden en de visie die zij al werkende hebben ontwikkeld. Daarnaast levert Jos van der Lans vanuit zijn jarenlange inzet een bijdrage aan deze SRT-focus.

De volgende ‘SRT-focus’ verschijnt op:

  • Vrijdag 25 september 2020: Ervaringsdeskundigheid
  • Vrijdag 2 oktober 2020: Meedoen