Tilburgs Vertrouwensexperiment: U kunt zich nog aanmelden

Berichten Netwerk - 11 oktober 2017

Delen:

Ontvangt u maandelijks een bijstandsuitkering? Dan kunt u zich nog aanmelden voor het Tilburgs Vertrouwensexperiment. Er zijn nog plekken vrij voor u en anderen die willen deelnemen.


Wat houdt het in? U heeft een bijstandsuitkering. U weet als geen ander dat de regels van de bijstand vaak ingewikkeld en streng zijn. Wat doet het met u als meer persoonlijke aandacht krijgt? ... als u niet meer hoeft te solliciteren? .... of als u een bonus ontvangt bij het vinden van een baan? Wordt u daar simpelweg gelukkiger van? Vindt u sneller werk? Of doet u op een andere manier mee, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of mantelzorg te doen? Dit soort vragen wil de gemeente Tilburg samen met Tilburg University onderzoeken met het Tilburgs Vertrouwensexperiment: Doet u mee? Meld u dan hier aan.

Samengevat: de achtergrondinformatie

Het experiment duurt twee jaar. Meedoen is vrijwillig, niet vrijblijvend: 3 keer wordt mensen gevraagd een vragenlijst over het experiment in te vullen. Maximaal 800 mensen met een bijstandsuitkering kunnen meedoen. De deelnemers worden ingedeeld in 1 van de 4 groepen, met elk hun eigen aanpak. In de ene groep gelden minder regels en in de andere groep krijgen mensen meer persoonlijke begeleiding. In sommige groepen mogen deelnemers een extra deel van hun bijverdiensten houden en krijgen zij een bonus bij een baan. Ook is er een groep waarbij niets verandert. Een loting bepaalt in welke groep iemand komt. In geen enkele groep gaan mensen er financieel op achteruit.


Dit filmpje geeft extra uitleg.


Hier kunt u er meer over lezen.