Nieuws

SRT-advies: “Verordening Jeugdhulp gemeente Tilburg 2021”

04 november 2020
People Jfolijrnvey

Op 2 september 2020 heeft de Sociale Raad Tilburg advies uitgebracht over de “Verordening Jeugdhulp gemeente Tilburg 2021”. De SRT gaat in zijn advies in op vier inhoudelijke wijzigingen in deze verordening voor 2021:

Lees meer

Welkom Karen Schellekens

13 oktober 2020
201012 Portretfoto K Schellekens 381 x 380

Per 1 oktober 2020 werkt Karen Schellekens voor het ondersteuningsbureau van de Sociale Raad Tilburg in de functie van beleidsmedewerkster sociaal domein. Karen heeft 13 jaar bij Amarant gewerkt waarvan de laatste jaren als gezinsbehandelaar voor het team Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling.

Lees meer

SRT-focus op...: Meedoen

02 oktober 2020
Scherm 01 web

SRT-focus op....: een nieuwe rubriek ter ere van het 5-jarig bestaan van de Sociale Raad Tilburg (SRT). In de afgelopen vijf jaar zijn in het werk van de SRT een aantal rode draden zichtbaar geworden. In deze korte films tonen we drie thema's die voor de SRT van grote waarde zijn. Deze derde SRT-focus is gericht op meedoen.

Lees meer

SRT-focus op... : Ervaringsdeskundigheid

25 september 2020
Ervaringsdeksundigheid interviews 02

Ter ere van het 5-jarig bestaan van de Sociale Raad Tilburg (SRT) is de SRT gestart met de rubriek “SRT-focus op…”. In het werken aan onze maatschappelijke opdracht hebben wij de afgelopen vijf jaar een aantal rode draden zien verschijnen waar wij nu aandacht aan besteden. Deze SRT-focus is gericht op ervaringsdeskundigheid.

Lees meer

SRT-focus op…: Burgerparticipatie

18 september 2020
Video burgerparticipatie samen weten we meer

Ter ere van het 5-jarig bestaan van de Sociale Raad Tilburg (SRT) start de SRT met een nieuwe rubriek: “SRT-focus op…”. In het werken aan onze maatschappelijke opdracht hebben wij de afgelopen vijf jaar een aantal rode draden zien verschijnen. Deze staan centraal in de drie korte films die wij nu presenteren.

Lees meer

Sociale Raad Tilburg – Jaarverslag 2019

15 juli 2020
Foto exemplaren jaarverslag SRT 2019

De Sociale Raad Tilburg heeft in 2019 adviezen uitgebracht, heeft werkbezoeken afgelegd en is in gesprek gegaan met burgers en organisaties. Er is door de Sociale Raad Tilburg en de werkgroepen vergaderd, er is overlegd met beleidsmedewerkers en deskundigen, de SRT-lezing 2019 is georganiseerd en het daarbij behorende advies over ‘burgerparticipatie’ is uitgebracht. Veel en diverse werkzaamheden waarover je meer kunt lezen in ons jaarverslag 2019.

Lees meer

De Sociale Raad Tilburg heeft een vacature voor een beleidsmedewerker sociaal domein

02 juli 2020
Logo socialeraadtilburg 17 final hires

De Sociale Raad Tilburg heeft een vacature voor een beleidsmedewerker sociaal domein. We zoeken een collega met affiniteit en expertise op het gebied van Jeugd en/of Wmo. Horen wat er in de stad leeft en samen met de leden van de SRT dit verwerken tot adviezen voor het college van B&W hoort bij jouw taken.

Lees meer

Brabantse bestuurders roepen staatssecretaris Van Ark op om de Participatiewet te verbeteren

01 juli 2020
Artikel manifest Participatiewet

Brabantse bestuurders roepen staatssecretaris Van Ark (SZW) op om meer middelen beschikbaar te stellen om kwetsbaren op de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. De Participatiewet moet gerepareerd worden wil de wet zijn doel bereiken, zeggen zij. Zij boden haar deze week een manifest aan. Hun voorstellen luiden: ‘Verhoog de begeleidingsvergoeding naar REALITEIT en verdeel de vergoeding voor begeleiding en loonkostensubsidie naar REALISATIE!’ Lees hier de volledige tekst van het manifest.

Lees meer

Advies: “Beleidsnota Integrale jeugdaanpak” en “Plan van Aanpak, Integrale aanpak jongeren in een kwetsbare positie 16-27 jaar”

01 juli 2020
Artikel integrale jeugdwet

Op 17 juni 2020 heeft de Sociale Raad Tilburg zijn advies uitgebracht over de Advies “Beleidsnota Integrale jeugdaanpak” en “Plan van Aanpak, Integrale aanpak jongeren in een kwetsbare positie 16-27 jaar”.

Lees meer

Advies: “Evaluatie Gelijke Kansenfonds 2017-2019”

23 juni 2020
Joshua lanzarini F Gv QKMP i XY unsplash

De Sociale Raad Tilburg heeft op 28 mei 2020 advies uitgebracht over de nota “Evaluatie Gelijke Kansenfonds 2017-2019”. Daarbij zijn wij met name ingegaan op het belang van het doorbreken van intergenerationele armoede: armoede die doorgegeven wordt van ouders op kinderen. De notitie van de gemeente biedt een eerste aanzet om dit te bestrijden.

Lees meer

Sociale Raad Tilburg spreekt zijn waardering uit voor aanpak van coronacrisis door B&W Tilburg

02 april 2020
Logo socialeraadtilburg 17 final hires

De Sociale Raad Tilburg heeft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders zijn waardering uitgesproken over de wijze waarop het de coronacrisis aanpakt. Daarnaast kijkt de SRT naar de toekomst en benoemt een aantal punten die nu maar vooral later bij hen op de agenda staan.

Lees meer

Heeft u vragen of weet u niet waar u terecht kunt? Bel dan het Sociaal Meldpunt Tilburg

19 maart 2020
Meldpunt Sociaal Domein Tilburg logo

Heeft u vragen of weet u niet waar u terecht kunt? Bel dan het Sociaal Meldpunt Tilburg. U kunt hiervoor ook gebruiken maken van e-mail en sociale media. Door het Corona-virus kan het meldpunt geen mensen ontvangen of naar mensen in de stad toegaan.

Lees meer

Heeft u problemen? Bel dan het AdviesPunt van ContourdeTwern

19 maart 2020
Contourde Twern logo

Komt u door de oproep thuis te blijven vanwege het Corona-virus, in de problemen, die u niet opgelost krijgt met hulp van uw buren of familie? Dan kunt u het AdviesPunt van ContourdeTwern bellen, mailen of raadplegen via sociale media.

Lees meer

Advies: “Verordening leerlingenvervoer gemeente Tilburg 2020”

10 maart 2020
Leerlingenvervoer 1

Op 27 januari 2020 heeft de Sociale Raad Tilburg zijn advies uitgebracht over de “Verordening leerlingenvervoer gemeente Tilburg 2020”.

Lees meer

Sociale Raad Tilburg: vacature projectmedewerker

13 februari 2020
Social Security _A0Bk7Rq6Om

De Sociale Raad Tilburg heeft een vacature voor een projectmedewerker. De hoofdtaken zijn het organiseren van een lustrumactiviteit en de SRT-lezing 2020.

Lees meer

Afscheid van Marcel Beerens

11 februari 2020
191218 Afscheid Marcel Beerens 1

Marcel Beerens heeft zijn lidmaatschap van de Sociale Raad Tilburg per 31 december 2019 beëindigd. Door veranderingen in zijn betaalde werkzaamheden heeft hij te weinig tijd om zijn lidmaatschap op een kwalitatief goede wijze in te kunnen vullen. Vandaar dat hij de keuze heeft gemaakt om te stoppen. Wij zijn blij met de enthousiaste inzet die Marcel voor de Sociale Raad Tilburg heeft gehad en bedanken hem hiervoor.

Lees meer

Advies: “Verordening Jeugdhulp gemeente Tilburg 2020”

11 februari 2020
Youth Pmglb2Oq3Xc

De Sociale Raad Tilburg heeft in september 2019 advies uitgebracht over de ”Verordening Jeugdhulp gemeente Tilburg 2020”.

Lees meer

Advies: “Verordening Maatschappelijke Ondersteuning gemeente Tilburg 2020”

11 februari 2020

De Sociale Raad Tilburg is gevraagd advies uit te brengen over de “Verordening Maatschappelijke Ondersteuning gemeente Tilburg 2020”. Begin september 2019 hebben wij dit verzonden.

Lees meer

Advies: “Hulp aan Huis”

11 februari 2020

De gemeente Tilburg stelt een ander beleid voor wat betreft “Hulp aan Huis” vanwege een oplopend financieel tekort op het budget. De Sociale Raad Tilburg heeft hier in augustus 2019 een advies over uitgebracht. De SRT onderschrijft het belang om na te denken over de toekomst van “Hulp aan Huis“ en de Wmo om te zorgen dat het bieden van zorg en ondersteuning betaalbaar blijft en dit systeem ook op de lange termijn houdbaar is. Een belangrijk aandachtspunt voor de SRT is daarbij dat deze hulp ook beschikbaar en betaalbaar moet blijven voor mensen met lage inkomens.

Lees meer

Gezellige feestdagen en een goed, gezond en sociaal 2020!

24 december 2019
2020 Sociale Raad Tilburg web

De Sociale Raad Tilburg wenst u gezellige feestdagen en een goed, gezond en sociaal 2020 toe.
Wij zullen ook in 2020 onze bijdrage leveren om samen met inwoners, medewerkers van organisaties en van de gemeente Tilburg te werken aan een mooier Tilburg.

Lees meer